Country hockey hall of fame

Det ryktas om att Guiness world record var och mätte ljudnivån i Bridgestone arena igår natt. Enligt folk på plats var det mest högljudda idrottsevenemang någonsin. Vi får se om ryktena stämmer. Time will tell.

Men! Ljudnivån är sekundär i det här fallet. Nashville Predators ska spela final i Stanley cup. Det trodde man inte. Men väldigt, väldigt roligt att få se så många blågula lirare i kampen om att få lyfta bucklan. Det kändes i hela kroppen som att den här serien var Nashvilles på något vis, som att pucken gick deras väg. Skador på tunga pjäser rörde dom inte ryggen. Det är det som utmärker mästare det.

Det ska inte kastas någon skugga över Anaheims insats. De har gjort det över förväntan hela vägen från start till mål. De har mött ett motstånd som har gått på moln. Så enkelt är det. Dessutom har de mött en Pekka Rinne i kassen som inte varit bättre sen eldkvarn brann.

Natt mot torsdag kanske det avgörs vilka som går upp mot Predators i finalen. Eller snarare att det troligtvis avgörs. All logik (i det här väldigt ologiska slutspel) pekar på att det blir Penguins som tar hem matchserien mot Senators. Men det sista ordet är inte sagt.