Pittsburgh & Anaheim vidare!

Game 7

Det krävdes sju matcher för Pittsburgh och Anaheim att knäcka Washington respektive Edmonton. Spännande in det sista med andra ord.

Spöket i huvudstaden

Det ligger konstant på lur det där spöket. Runda 2 spöket som förföljer Capitals år efter år, herregud vilken mental spärr det måste sitta i skallen på Ovie och grabbarna. Det är lite sorgligt att ett så bra lag med ligans bästa trupp aldrig lyckas få ihop det när det verkligen gäller. Tråkigt eftersom det finns flera i det laget som förtjänar att lyfta Lord Stanleys pokal. Men det ska inte glömmas bort att Pittsburgh gör ett väldigt bra jobb i den här matchserien. De hittar vägar att vinna och vinnarkulturen har liksom etsat sig fast i väggarna i Consol Energy Center. Nu är de favoriter i år, tveklöst.

 

Rutin och tyngd

Ja, det blev rutin och tyngd som avgjorde den här matchserien till fördel för Anaheim Ducks. Men ingen i Oilers organisation ska hänga läpp över det här, det kommer fler säsonger och Edmonton kommer att vara en stark utmanare om titeln i åtminstone några år framöver. Istället blir det Ankorna från Kalifornien som får nöjet att gå upp i konferensfinalen som för deras del drar igång redan på lördag om vi inte är helt ute på mossen som min gamle högstadierektor brukade säga.

 

Inlägget är sponsrat av Flyttfirmamalmo.nu som jobbar med företagsflytt i Malmö och Skåne. Flyttfirma Malmö är specialiserade på företagsflytt men erbjuder även bohagsflytt och är specialutbildade på komplicerat och otympligt gods.