Andra omgången, Tipset!

St. Louis – Nashville 3-4 i matcher

Sooong, song of the south! Blues i music city. Ah, va härligt! Viktor Arvidsson och Filip Forsberg i rapp kombination. Pekka Rinne i god form tillsammans med resten av Predators imponerade kraftigt när de lyckades slå ut giganterna Chicago i fyra raka matcher. Lyckas St.Louis få igång målskyttet och få hål på Rinne finns en chans att de kan skrälla. Men det tror vi inte, Nashville tar det över 7 matcher.

 

Anaheim – Edmonton 2-4 i matcher

Anaheims tyngd och rutin mot Edmontons speed och entusiasm. Spännande! Tar Edmonton hem det här kommer de få ordentligt med luft under vingarna och blir farliga framöver. Leon Draisaitl tillsammans med Connor McDavid har visat sig vara en vinnande kombination och de verkar inte ha några intentioner på att sakta ner. Det här tar Oilers hem med 4-2 i matcher.

 

Ottawa – New York Rangers 4-3 i matcher

Mika Zibanejad får möta sitt gamla lag Ottawa och två av Sveriges största, ljusast lysande stjärnor möter varandra. Erik Karlsson och Henrik Lundqvist polarna som tränar tillsammans under sommarhalvåret blir bittra fiender för vad vi tror blir 7 matcher där Ottawa drar längsta strået.

 

Washington – Pittsburgh 2-4 i matcher

Den hetaste serien av de heta serierna. Återigen får vi se Goliath mot Goliath snöra på sig tunna, vassa metallskenor under fötterna och i rasande, furiöst tempo gå i klinch med varandra. Sid mot Ovie, vår tids största acts. Jisses. Historiskt sett går ju den icke flygande fågeln segrande ur striderna. Den här gången, återigen, tyvärr tar Washingtons slutspelsresa slut här.