Första omgången, tipset!

Första omgången ska strax dra igång i vad som är världens bästa hockeyliga och därmed också världens bästa liga överlag. Tipset om hur det kommer att sluta i omgången läser nedan, Enjoy som vi säger i staterna.

 

Montreal – New York Rangers 3-4 i matcher

Mycket svårtippad serie där man egentligen inte vet hur bra Montreal egentligen är. De spelar i en ganska svag division och största anledningen till att de lyckades vinna var nog att de inte hade några andra topplag ivägen. Både Florida och Tampa satte krokben för sig själva och björnarna från Boston låg i ide nästan fram till Jul. Rangers har å andra sidan gjort en stabil och bra säsong (tvärtom mot vad som tippades i bloggen) och har lyckats hamna i en bra position inför slutspelet. Wild-card platsen som de landade på är en mycket trevligare sits än tredjeplatsen. Hade de landat på tredjeplatsen skulle det blivit Penguins istället för Montreal som motståndare.

 

Pittsburgh – Columbus 4-2 i matcher

Ingen trodde väl att nederlagstippade Columbus skulle vara en av grundseriens allra roligaste och intressanta lag. Vi var många som nickade i samförstånd när det konstaterades inför säsongen att John Tortorella har spelat ut sin roll som Coach i NHL. Men tydligen inte. Det har inte kommit några oprovocerade utbrott och han har varit en riktigt hyvens gubbe som lett sina unga blåjackor till slutspel. Men den unga entusiasmen kommer tyvärr inte att kunna mäta sig mot det rutinerade och stjärnspäckade Penguins med en vinstsugen Crosby i täten. Det här kommer Pittsburgh ta hem, var så säkra.

 

Washington – Toronto 4-2 i matcher

Hur skulle det här kunna så någon annan väg än att Washington kommer ut som segrare? Det hade, för att citera en annan NHL-blogg varit ett fiasko monumentale. Toronto har visserligen varit en av grundseriens härligaste solskenshistorier men likt Blue Jackets är det här inte säsongen då de kommer att vinna slutspelsserier. De går upp mot mäktiga Washington, som har det starkaste laget på pappret i alla lagdelar i hela ligan. Allt annat än att Capitals, the big red machine, går vidare vore otroligt.

 

Boston – Ottawa 3-4 i matcher

Boston är alltid Boston. Då var det sagt. Att Boston alltid är Boston innebär att de varvar upp när det vankas slutspel och är så där Bostonskt grisiga. Tuukka Rask ser ut att vara vid god vigör, Marchand är stekhet och det finns helt klart en NHL stjärna i Pastrnak. Men! Vi tror inte att Ottawa kommer att vika ner sig mot de tunga björnarna. Det är egentligen en liten SENSation att Sens är i slutspel men de har faktiskt imponerat under grundserien. Craig Anderson har sett fin ut och han är, hävdar jag, en stora matchernas man. Erik Karlsson leder sina mannar till en serieseger, kom ihåg var ni hörde det först.

 

St. Louis – Minnesota 4-3 i matcher

Minnesota har gått från att vara ett tråkigt bottengäng till en av ligans mest underhållande lag. Men det finns tecken, there is a sign, att den härliga formen är dalande. Visserligen löste de krisen de gick igenom i slutet av grundserien men trots den härliga säsongen och för att jag inte tippade att Minnesota skulle gå till slutspel tror jag på Bluesbrothers. Dessutom har jag alltid haft en fäbless för Alexander Steen och Vladimir Tarasenko.

 

Chicago – Nashville 2-4 i matcher

En clash of the titans, två av mina tippade favoriter går upp mot varandra redan i omgång 1. Känslan är att Chicago är lite mätta och feta efter att ha varit “där uppe” så många säsonger. Nashville å andra sidan kommer in i slutspelet efter att ha haft kniven mot strupen i ett jämnt slutspelsrace, hungriga på att bevisa sin förmåga. Det var ytterst nära att Nashville fick möta Anaheim istället vilket av många ses som en lättare motståndare. Kan Nashville stoppa Kane och Ansimov tror vi att det är upplagt för en skräll för predatorerna från music city.

 

Anaheim – Calgary 4-3 i matcher

Svår, svår serie att tippa. Anaheim var rent ut sagt bedrövliga i början av säsongen och frågan om Perry och Getzlaf bäst-före-datum väcktes. Men de orkade att rycka upp sig, har varit ordentligt heta och lyckades med att vinna sin division på ett imponerande sätt. Anaheims svajighet öppnar visserligen för en skräll men troligen kommer kedjan med Silfverberg, Cogliano och Kesler att bära laget framåt. Visserligen är flammorna från prärien väldigt besvärliga att möta och får de väl igång maskineriet kommer de vara farliga. Men! Anaheims tyngd kommer att fälla avgörandet.

 

Edmonton – San José 4-2 i matcher

Connor McDavid. Tack för att du finns! Äntligen rasslar det till lite i poängligan med en spelare på tresiffrigt. I den sista grundseriematchen lyckades han tråckla till sig en assistpoäng. Det är viktigt för ligan att det finns någon form av måttstock som poängkungarna kan sträva mot. However så är det här en intressant matchserie, det är första gången på över ett decennium som Oilers når slutspel och Sharks har förra årets finalplats att leva upp till. Redan förra året hade åldringarna i San José svårt att matcha speeden i de yngre lagen och det har inte varit mycket bättre år. Därför vinner Edmonton serien med 4-2 i matcher.

 

Vi vill tacka DPJ Interiör som sponsrat detta inlägg. DPJ Interiör är en av Sveriges främsta återförsäljare av kontorsmöbler och hotellinredning, och finns i nästan hela landet. Behöver du höj och sänkbara skrivbord, kontorsstolar, receptionsdiskar eller inredning för hotellet? Besök då webbshoppen och kolla in sortimentet.