Äntligen dags för slutspel!

Då var grundserien färdigspelad och NHL-slutspelet kan äntligen dra igång!

I natt spelades de sista matcherna i NHL:s grundserie. Anaheim Ducks vann över Washington Capital och i andra matchen besegrades New York Islanders över Philadelphia Flyers, vilket fastställde tabellen i 2015/2016-års upplaga av NHL:s grundserie.

Efter en lång och tuff grundserie är, som vanligt, 16 lag klara för Stanley Cup-slutspelet. Det blev en hård fajt för lagen kring strecket ända in i till de sista omgångarna och lag som Ottawa Senatoes, Boston Bruins, Vancouver Canucks och Toronto Maple Leafs var stora besvikelser den här säsongen och får ta nya tag, som de övriga som missade slutspelet, nästa säsong istället.

De slutspelsklara lagen och matcherna är följande:

 

Western Conference

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks

Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Anaheim Ducks – Nashville Predators

Dallas Stars – Minnesota Wild

 

Eastern Conference

Washington Capitals – Philadelphia Flyers

Pittsburgh Penguins – New York Rangers

Florida Panthers – New York Islanders

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings

 

NHL Kollen kommer följa slutspelet slaviskt, hoppas också ni kommer göra det!