Winter Classic 2016

Igår spelades den klassiska matchen – Winter Classic – där det i år stod mellan rivalerna Boston Bruins och Montreal Canadiens. Matchen spelades på Gillette Stadium inför ca 42 000 åskådare.

Själva matchen i sig var ingen direkt spänning då Montreal vann med klara siffrorna 5-1 efter bland annat Paul Byrons dubbla mål. Montreal tog kommandot direkt och gjorde 0-1 redan efter 74 sekunder. Sedan drog de iväg och Boston klarade inte av att komma närmare än 1-3 tidigt i den tredje perioden. Men Montreal var snäppet vassare denna dag och kunde som sagt enkelt manövrera bort Boston med Speedway-siffror.

Värt att nämna är också att den svenske legendaren, Per-Johan “Pebben” Axelsson, gjorde comeback i Boston-tröjan. Dock var det i veteranmatchen som spelades dagen innan som var en av två förmatcher till själva huvudmatchen. Matchen slutade 5-4 (efter straffar) till Boston.

Per-Johan Axelsson