Vanliga skador inom ishockey

Ishockey är en sport där det är lätt att drabbas av olika skador. Det trots att man använder en hel del olika skydd då man spelar. Skadorna kan uppstå genom att man faller på isen, sträcker sig, blir tacklad eller får en lubba eller puck på fel ställe. Det är viktigt att ha på sig alla skydd då man spelar, för att undvika allt för allvarliga skador.

Vad för skador drabbar hockeyspelare?

En hockeyspelare kan drabbas av en hel del. Vanliga skador är bland annat tandskador, ledskador och huvudskador. Det är inte heller ovanligt att efter att karriären är över att de drabbas av långvariga besvär med olika saker som sina knän, sina handleder eller ryggen. En sak som är viktigt att tänka på är att aldrig träna med feber i kroppen, då är det bra att vila, kanske vid datorn och testa på trading, läs mer här. Det gäller inte bara hockey, utan man bör inte träna något alls med feber. Något som är mycket vanligt hos hockeyspelare är tandskador. Idag är det många professionella hockeyspelare som saknar en eller flera tänder. Det kan ha orsakats av en puck eller en hög klubba. Andra vanliga skador är ledskador, oftast knäna som drabbas. Det i samband med fall eller tacklingar. Sedan sker det även huvudskador, trots att det är krav på att bära hjälm. Hjärnskakningar sker ofta. Det beror på att man åker in i sargen eller drabbar samman med andra spelare.

Knäartros – träning

Knäartros kan drabba en om träning och sporter har varit en stor del av ens liv och skador i knän har inträffat. Vilket är väldigt vanligt att det gör då exempelvis hockeyspelande under flera års tid belastar knäna och får en del smällar. En annan orsak kan vara om du slutat träna och börjar gå upp i vikt eller för att du fått nedsatt muskelfunktion.

Knäatros kommer vanligtvis efter 40 års ålder, men den största faktorn varför det händer är på grund av hur länge du varit utsatt för de olika riskfaktorerna. Artros i knät är även ärftligt, det finns en stor risk att man kan drabbas av knäledsartros om någon närstående släktning har det.

Knäartros symptom

Vi tänkte ge dig tips på de vanligaste symptomen för knäartros så du kan vara förberedd och ha koll. Tänk på att detta kan uppkomma plötsligt utan att något speciellt har hänt.

• Att man känner sig stel och svullen.
• Gör ont när man går.
• Kraftigare knäartros kan ge värk i knät när du sitter stilla eller sover.

Knäartros-övningar

Det finns vissa saker du kan göra för att minska dina besvär av knäartros. Tänk på att artros i knän inte går att bota men det finns behandlingar och knäartros-övningar du kan göra.

Knäartros träning

Försök att utöva passande motion, styrketräning och stretch. Genom att göra det regelbundet kan smärtan bli mindre. På Knäartros.se kan du få massvis med tips på olika övningar som passar för artros i knän. Träningen är viktigt när man har artros i knät eftersom viktökning belastar knät och ger mer smärta. Var noga med din motion och träna så gott det går. Ett tips är att skaffa gånghjälp om det skulle underlätta, som exempelvis kryckor.

Knäartros operation & behandling

Knäartros operationer är ganska vanliga i Sverige. Vid operationen ersätter man de skadade ledytorna med konstgjorda. Syftet med operationen är att minska smärtan och få en ökad funktionsnivå. Se till att få din behandling på specialiserade kliniker. Hos Orthocenter Stockholm kan du få hjälp och rådgivning då de är experter på knäledsartros operationer.

Rehabilitering och läkemedel

Vissa behöver ta smärtstillande för att minska smärtan i knäna. Det finns många olika läkemedel, kontakta din vårdcentral för att få hjälp.

Dina rehab-övningar är viktiga. Var noga med att utöva den styrketräning du kan för att bygga upp musklerna i benen. Rehab-träning ger också en förbättrad ledfunktion.

Betta på hockey

Något som är kul med hockey är att man kan roa sig med betting online. När det betting så är ishockey en av de vanligaste sporterna att satsa på. Det som de flesta tippar på är fotboll, trav och så hockey. Som mest så bettas det på svenska Elitserien och på NHL, som är National Hockey League. Det är bra att betta på just ishockey, eftersom det kan ge mer pengar än andra sporter. Det beror på att det är fler mål och oftare oavgjort, vilket ger högre odds. Det är lätt att betta på denna sport, särskilt om du är insatt i sporten. Det är bara välja en bra bettingsajt som du kan betta hos. Hos Betting.com finns det många bra bettingsajter att välja mellan.

Betta på bästa sätt

När det kommer till betting online så är det som så att man ska tänka med hjärnan och inte hjärtat. Det största felet de flesta gör är att satsa på sitt favoritlag, oavsett om de är bra eller dåliga. Sen finns det de som bettar på hur de tror de ska gå och inte efter vad det ger för utdelning. För att vinna pengar när man bettar är det bra att satsa på rätt sätt samt kolla upp vad spelbolagen erbjuder för odds på motståndarlaget. Kanske det är bra mycket bättre att satsa dina pengar på dem även om de spelar mot dina favoriter? I alla fall om du vill vinna pengar!

8915188-powerplay

Rasmus Dahlin lämnar Sverige!

Frölundas supertalang, 18-årige Rasmus Dahlin, har packat hockeytrunken och lämnat svenska västkusten för att bege sig till USA. För första gången på nästan 30 år väntas 18-åringen gå först i draften och väljas av Buffalo Sabres. Sist en svensk gick först i draften var det Mats Sundin.

Men vi får vänta några dagar till innan NHL-draften. Första rundan av draften avgörs natten till midsommardagen.

rasmus dahlin

Washington vinner Stanley cup 2018

Av olika anledningar har vi dessvärre inte kunnat rapportera något från årets Stanley cup, något vi är hemskt ledsna över. Men vill ändå passa på att gratulera Washington Capitals som vann stanley cup 2018, mot det nybildade Las Vegas.

 

På återseende!

 

Grand finale, match 2

Pregame

Hagelin kommer inte att vara med i kvällens match heller. Tråkigt för oss i Sverige att inte få se yrvädret Hagge fladdra förbi på vänsterflanken, menmen det finns ändå gott om behållning för oss som vill se svenskar på isen ändå. Det ligger en do-or-die känsla över den här matchen för Nashville. Det kommer att bli en enorm uppförsbacke för Preds om de inte lyckas med att knipa den här matchen. Låt oss se vad spektaklet landar i!

Sammanfattning

Matchen slutar 4-1 till Pittsburgh.

Pekka, Pekka, Pekka vad blev det av dig. Vilket lysande slutspel han har gjort. Tills nu… Det kommer att spekuleras vilt om han kommer ha fortsatt förtroende i game 3 i Nashville eller om han tappar förstaspaden. Man kan inte låta bli att återigen bli imponerad av Penguins förmåga att blixtra till och avgöra matcher. Det bara skriker vinnarmentalitet om dem. Nu återstår att se om det här var do-or-die för Predators. Det kommer bli ett jävulskt liv i Bridgestone Arena.

Final, match 1

Märklig, märklig match. Pittsburgh skjuter inte ett enda skott på mål på hela 37 minuter (!) och lyckas ändå bärga hem segern med 5-3. Pekka Rinne är nog inte överdrivet förtjust över nattens insats, det borde han nog inte vara heller.

Det här var en match som Nashville borde ha vunnit, det erkänner till och med Pingvinerna själva. Men om man skalar av allt annat, pampiga nationalsånger, eldshower innan match och spektakulära dragningar så kommer det ner till en sak. Att hitta sätt att vinna matcher. Och det gör Pittsburgh även den här kvällen.

Opening night in steel city

Ikväll öppnar vi. Stålarbetarna från Pittsburgh mot de smäktande countrymusikerna från Nashville. Det här är en matchserie som kan gå åt två håll, det gör väl alla matchserier tänker ni då. Men så är inte fallet! Den här matchserien är speciell för att den kommer att utspelas mot Pittsburghs offensiva sprängkraft mot Nashvilles defensivt, skickliga backar.

Man älskar ändå PK. Härligt med någon som vågar showa lite med media och inte bara levererar samma svar gång efter annan.

Sammanfattning av match numero uno kommer senare inatt/morgonkvisten.

Finaltipset

Nu är det bara en matchserie kvar. Jisses. Vilka ska få stå med pokalen lyftad över huvudet? Det här är mitt tips om hur det slutar.

Det kommer att bli benhårt, knallhårt, stenhårt. Väldigt många olika former av hårt kommer det bli. Men Preds tar det. De har en stark offensiv, spelskickliga backar och en bättre målvakt i Pekka Rinne. En annan nyckel för att lyckas är att stänga ner Crosby, vilket inte är helt enkelt.

Det kommer att gå till 7 matcher helt klart. Tänk vilka bataljer och tänk att vi kommer att få uppleva finalhockey från Nashville, kanske världens mest högljudda idrottsarena.

Penguins till final

Det blev, precis som nästan alla trodde, Pittsburgh som drog det längsta strået i den rafflande game 7 rysaren. Man kan inte låta bli att imponeras av Sid och de andra i Penguins som varje år lyckas med att vara där uppe i toppen. I slutändan är ändå Pittsburgh ett bättre hockeylag än Senators.

Nu blir det sommarledigt för Erik Karlsson och grabbarna. Och man kan inte låta bli att fundera över vad som ska hända nästa säsong. Kommer Sens att vara i samma slag eller träffade de helt rätt för enbart en säsong? Den som lever får se.